מנפים את הקמח לקערה בינונית. מוסיפים 2/3 כוס סוכר, ומניחים בצד.
מקציפים בקערת מיקסר את חלבוני הביצה, המלח ומיץ הלימון, עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
מקפלים פנימה את תערובת הקמח והסוכר, רק עד שנתמע.
בקערית קטנה מערבבים את האוכמניות המופסרות עם כף קמח. מקפלים את האוכמניות לבלילה. שימו לב שאתם לא מערביים יותר מדי כי אז הקצף ישבר ותתקבל עוגה סופר דחוסה.
יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלאוף משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שקיספ שננעץ בעוגה יוצא יבש ועם מעט פירורים.
מוציאים את העוגה ומצננים היטב.
טוחנים את האוכמניות, מעבירים דרך מסננת.
מוסיפים 2 כפות מנוזל האוכמניות לאבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת דרך מסננת על מנת לסנן את גושי הסוכר המיותרים.
שופכים את הרוטב מעל העוגה ומגישים.