Go Back
הדפס

החלות של חני

מספר מנות 2 חלות

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרית קוביה אחת של שמרי שמרית
  • 1 ביצה
  • 5 גרם מלח
  • 40 גרם סוכר
  • 65 מ"ל שמן 1/4 כוס
  • 240 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם טחינה גולמית
  • 1 ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל החומרים, למעט הביצה הטרופה בקערה עם וו לישה.

  2. לשים במשך 8 דקות.

  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ששוקלים כל אחד 125 גרם.

  5. מרדדים את החלקים לרצועות שוות באורכן. קולעים 2 חלות, כל חלה מ-4 רצועות.
    *יש סרטון סמדגים איך חני קולעת את החלות המהממות שלה

  6. מניחים את החלות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומניחם להן לתפוח עוד 10 דקות.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות,במשך 17-20 דקות או עד שהחלות מכפילות את גודלן. שימו לב שבדקה ה-15 הופכים את המגש בתנור על מנת שהחלות יאפו באופן שווה.