Go Back
הדפס

אלפחורס מושלמים

מצרכים

  • 300 גרם קורנפלור 2 ו-1/8 כוסות
  • 200 גרם קמח 1 ו-1/2 כוסות פחות כף
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 קופסה ריבת חלב 340 גרם

הוראות הכנה

  1. מנפים לקערה את קורנפלור, קמח, ,סודה לשתיה ואבקת אפייה. ומניחים בצד.

  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את אבקת הסוכר והחמאה.

  3. מוסיפים את החלמונים, כל פעם חלמון אחד עד שנטמע.

  4. מוסיפים לבלילה את הוניל וגרידת הלימון וממשיכים לערבל.

  5. מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח בשלוש נגלות. מערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.

  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

  7. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.

  8. מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מקפידים לשמור על מרווחים של 3 ס"מ בין עיגול לעיגול.

  9. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. אופים את העוגיות 9-10 דקות ועד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.

מרכיבים את העוגייה

  1. כהעוגיות מצוננות לחלוטין מחלקים אותן לזוגות. ממלאים שקית זילוף בריבת חלב, מזלפים ריבת חלב על עוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת לצורת סנדוויץ.

הערות

  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 7 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודש בקופסה אטומה בפריזר.