מנפים את הקמחים ואבקת האפייה לקערה גדולה.
מוסיפים פנימה שיבולת השועל, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים ביצה, תמצית וניל, חלב ושמן.
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. שימו לב לא לערבב יותר מדי, כי אז המאפינים יצאו דחוסים מאוד.
מוסיפים לבלילה את פירות היער המופשרים ומערבבים רק עד שהפירות נטמעים בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינים משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 17-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז מאפין יוצא יבש.
מצננים את המאפינס לפחות 10 דקות לפני ששולפים מהתבנית.