מניחים בקערה שמרים ומים. מוסיפים את המים הפושרים, מערבבים ונותנים לנוח כחמש דקות או עד שנוצרות בועות קטנות מעל לבלילה.
מוסיפים פנימה את החמאה והקמחים ומערבבים עם כף עץ עד לאיחוד.
בעזרת ידיים מקומחות מעט לשים את הבצק לכדור.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת. מניחים לבצק לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט, ומחממים תנור ל-220 מעלות.
בסיר גדול מביאים את המים והסודה לשתיה לרתיחה.
מחלקים את הבצק ל – 10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק רצועה דקה וארוכה באורך של כ-40 ס"מ. יוצרים מהרצועה צורת U ומצליבים את הקצוות כלפי מטה. מצליבים את הקצוות שוב אחת כנגד השנייה. מהדקים את הקצוות היטב לבצק כדי שלא יפתחו במהלך הבישול והאפייה.
מבשלים כל פרצל בנפרד במים הרותחים 2 דקות או עד שהפרצל מתחיל לצוף במים. מוציאים ומניחים על נייר אפייה.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס.
אופים 12-14 דקות או עד שהפרצל מזהיבים.
אם לא אוכלים את כל הפרצל באותו יום, מכניסים לשקית אטומה ושומרים בפריזר עד חודש. כשרוצים לאכול מוציאים ומחממים בתנור 10-15דקות ב-160 מעלות.