Go Back
הדפס

עוגת יום הולדת של מילק בר בניו יורק

מספר מנות 1 עוגה בקוטר 20 ס"מ

מצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 400 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • 230 גרם רוויון
  • 130 גרם שמן קנולה
  • 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 590 גרם קמח
  • 12 גרם אבקת אפייה 1 ו-1/4 שקיות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס ספרינקלס

לקרם

  • 750 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, ומרססים בספריי שמן.

  2. מערבבים רוויון, שמן ותמצית וניל בקערה בינונית, ומניחים בצד.

  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומניחים בצד.

  4. מניחים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים במהירות גבוה עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

  5. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת. ממשיכים לערבל עד לאיחוד.

  6. מוסיפים את התערובת הרטובה למיקסר בזרם איטי. ממשיכים לערבל עד שהתערובת נראת אחידה ותפוחה.

  7. מנמיכים מהירות ומוסיפים את תערובת הקמח למיקסר. מערבלים עד לאיחוד.

  8. מוסיפים את הספרינקלס ומערבלים עוד שני סיבובים בלבד.

  9. יוצקים מהתערובת לתבניות האפייה המוכנות, ממש כמו בתמונה.

    סידור עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק
  10. אופים את העוגות 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש והעוגות זהובות ויציבות.

  11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מכינים את הקרם

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, וניל וסוכר. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  2. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף גדולה.

מרכיבים את העוגה

  1. בעזרת רינג 20 ס"מ קורצים מהעוגות 4 עיגולים שווים.

  2. מניחים את הרינג על משטח או תבנית הגשה, ומרפדים בשקף אפייה או בשמרדף חתוך.

  3. מניחים עיגול ראשון בתחתית הרינג. מזלפים מעגלים של קרם מהחלק החיצוני פנימה. צניחים מעל שכבת עוגה וחוזרים על הפעולה עד שמגיעים לעיגול הרביעי.

  4. מעבירים אתהעוגה למקפיא לחצי שעה לפני שמגישים או ששומרים במקפיא עד 5 ימים ומפשירים 4 שעות במקרר לפני שמגישים.