Go Back
הדפס

פיתה זעתר מ-2 מצרכים בלבד

מספר מנות 8 פיתות

מצרכים

  • 400 מ"ל יוגורט לבן חלק 3%
  • 400 גרם קמח תופח

לטופינג

  • זעתר
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את היוגורט והקמח עם כף עץ. ממשיכים לערבב עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

  2. בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.

  3. מקמחים משטח עבודה נקי, מניחים עליו 1/8 מהבצק ובעזרת ידיים מקומחות מגללים לכדור. משטחים את הכדור ומרדדים לצורה של פיתה, עם מערוך מקומח. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.

  4. מחממים מחבת גריל עם פסים.

  5. מניחים את הפיתה על המחבת וצולים עד שמתקבלים פסים בצד התחתון. הופכים את הפיתה מברישים בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.

  6. מגישים חם או מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

הערות

  • את המתכון המקורי אפשר למצוא פה
  • אפשר לגוון עם התוספות, הפיתה יכולה להיות בסיס לפיצה, או שאפשר להבריש אותה בחמאה מומסת ולפזר מעל אבקת שום או שום טרי מגורד
  • שומרים את הפיתות בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים מההכנה, למרות שהכי כיף לאכול חם ישר מהמחבת