Go Back
הדפס

ספרינגרול עם טופו אפוי

מספר מנות 10 ספרינגרולס

מצרכים

לטופו

  • 300 גרם טופו
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום אפשר גם שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפיות אבקת שום

לספרינג רולס

  • 10 ניירות אורז ברוחב 16 ס"מ
  • 1/2 ראש כרוב סגול חתוך לרצועות
  • 1 גזר גדול חתוך לרצועות
  • 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
  • 1 אבוקדו בשל קלוף ופרוס לרצועות דקות
  • 6 עלי חסה חתוכים לרצועות
  • 5 גבעולי כוסברה להפריד את העלים מהגבעולים

הוראות הכנה

מכינים את הטופו

  1. סוחטים את גוש הטופו מהנוזלים. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב  בקערה בינונית.

  2. חותכים את הטופו הסחוט לרצועות בעובי 2 ס"מ, ומכניסים למרינדה. מערבבים ונותנים לטופו לנוח במרינדה כחמש דקות.

  3. מעבירים את קוביות הטופו המצופות לתבנית מצופה בנייר פרגמנט. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

מרכיבים את הספרינגרול

  1. טובלים נייר אורז בקערית מים קרים כ-20 שניות. מניחים את הנייר הרטוב על השיש או קרש חיתוך.
    מניחים  בקצה התחתון של נייר האורז את הירקות, רצועות הטופו ו- 2-3 עלי כוסברה. מקפידים לא להגיע עד לשוליים בצדדים.
    תופסים את החלק התחתון של נייר האורז ומושכים מעל המילוי, בעזרת האצבעות דוחפים את המילוי פנימה. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לספרינג רול הדוק.
    חוזרים עם שאר ניירות האורז.