Go Back
הדפס

מאפינס תירס

מספר מנות 12 מאפינים

מצרכים

  • 250 גרם קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת עדיף גבינה חריפה
  • 160 גרם גרגירי תירס משומר או קפוא מופשר
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל שמן
  • 250 מ"ל חלב
  • שמן לשימון תבמחת אפייה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים.

  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, גבינה, תירס ועירית.

  3. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן וחלב.

  4. מושיפים את התערובת הרטובה ליבשה. מערבבים רק עד לאיחוד.

  5. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינים מזהיבים.
    מצננים היטב לפני שמגישים.

הערות

ניתן לשמור את המאפינים המצוננים בשקית זיפלוק במקרר עד 4 ימים.