Go Back
הדפס

חלה מקמח כוסמין דבש ותפוחי עץ

מספר מנות 2 חלות

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3/4 כוס דבש
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 3 כוסות קמח

למלית החלות

  • 4 תפוחי עץ גראנט סמיט בינוניים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

לקישוט

  • סוכר גבישי

הוראות הכנה

  1. להוסיף את השמרים היבשים והסוכר ל-3/4 כוס מים פושרים, לערבב ולהניח לשמרים לתסוס במשך כשתיים שלוש דקות. צריכות להיווצר בועיות אוייר על פני המים, אם לא נוצרות בועיות, השמרים מקולקלים והחלה לא תתפח.

  2. העבירו את תערובת השמרים לקערה של מיקסר. הוסיפו את מים, ביצים, דבש, שמן, ווניל וערבבו היטב.

  3. הניחו את הקערה במיקסר עם וו לישה, הפעילו את המיקסר והוסיפו בהדרגה את הקמח לתערובת, אפשר להוסיף חצי כוס כל פעם, בסיום הוסיפו את המלח. אמור להתקבל בצק חלק וגמיש, בשלב זה חשוב להמשיך ללוש את הבצק עוד 8-10 דקות.

  4. כסו את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת, הניחו לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה פיתחו את הכיסוי, בעזרת אגרוף דיחפו את הבצק שתפח לתחתית הקערה, כסו שוב ותנו לבצק לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי או עד שהוא מכיפיל את גודלו.

  5. בזמן שהבצק עובר תפיחה שנייה, קלפו את התפוחים, קצצו אותם ללקוביות וההשרו במים קרים עם כפית מלח.

  6. כשהבצק מוכן, סננו היטב את התפוחים מהמים, ייבשו אותם עם מגבת נייר והעבירו לקערה יבשה. הוסיפו פנימה את הסוכר והקינמון, ערבבו והניחו בצד.

  7. חלקו את הבצק לשני חלקים שווים, אתם הולכים לעבוד עם כל חלק בנפרד, את החלק שנשאר לנוח כסו בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש.

  8. חלקו את הבצק שאיתו אתם עובדים ל-4 חלקים שווים. רדדו כל חלק לגליל ארוך, 18-20 ס”מ. בעזרת מערוך רדדו כל חלק למלבן באורך 18-20 ס”מ. הניחו במרכז כל מלבן מספר כפות מתערובת התפוחים, שימו לב שאתם לא מעבירים נוזלים מהתערובת לבצק, והשאירו שוליים של 1- 2 ס”מ, סיגרו את המלבן לנקניק מוארך ובעזרת הידיים גלגלו לגליל חלק כך שתערובת התפוחים תשאר קלואה וסגורה בתוך הבצק. חיזרו על הפעולה עם יתר החלקים.

  9. בשלב זה אתם יכולים לקלוע צמה רגילה מ-4 חלקים (יתקבלו בסוף התהליך 4 חלות) או חלה מ-4 רצועות כמו בסרטון שפה.

  10. העבירו את החלה לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט, כסו במגבת נקייה והשאירו לתפיחה של 45 דקות. חזרו על הפעולה עם הבצק הנותר.

  11. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. הקציפו קלות ביצה, והברישו את החלה היטב, בשלב זה אפשר לקשט את החלה במעט גבישי סוכר.

  12. אפו את החלות כ-45 דקות, או עד שהחלות מזהיבות. החלות מוכנות כאשר אתם נוקשים עליהם מלמטה והן מרגישות חלולות וקלילות. אפשר להחזיר לתנור אם החלה לא אפוייה לחלוטין.

  13. צננו את החלות 25-20 דקות לפני שאתם מתחילים לטרוף.

הערות

** ניתן לעטוף את החלות שהתקררו בניילון נצמד ולהקפיא בפריזר עד כשלושה שבועות. כשתרצו לאכול אותם, פשוט הוציא להפשרה של כ-8 שעות וחממו מעט בתנור לפני ההגשה.