Go Back
הדפס

קראמבל תפוחים טבעוני שמכינים בצ'יק

מספר מנות 1 תבנית פאי 20 ס"מ

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קוואקר שיבולת שועל
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 5 כפות שמן קוקוס מומס
  • 1 ו-1/2 ק"ג תפוחי גראנד סמיט קלופים ומגולענים, פרוסים לפלחים בעובי 1.5 ס"מ כ-9 תפוחים גדולים
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.

  2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קוואקר, סוכר חום, סוכר לבן והתבלינים.

  3. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לערבב, עד שמתקבל מרקם פירורי. מניחים בצד.

  4. בקערה גדולה מניחים את התפוחים החתוכים, מיץ לימון, סוכר לבן, קינמון, שמן קוקוס מומס וקורט מלח.

  5. מערבבים עד שכל התפוחים מכוסים בתערובת באופן שווה.

  6. מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה 20 ס”מ, משומנת.

  7. מפזרים מעל את הפירורים, כך שתיווצר שיכבה אחידה של פירורים מעל התפוחים.

  8. אופים 35-45 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.

  9. מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר כעשר דקות, לפני ההגשה.