Go Back
הדפס

קרקרים ממכרים ללא גלוטן

מצרכים

  • 100 גרם זרעי פשתן
  • 100 גרם זרעי חמניה
  • 100 גרם שומשום
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 2 כפות קליפות פסיליום אפשר להחליף ב 4 כפות זרעי צ'יה *קראו איך בהערות
  • 500 מ"ל מים 2 כוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף זעתר

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב. מניחים לתערובת לנוח 20 דקות, כדי שתסמיך ותתייצב.

  2. יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבניות בעזרת לקקן סיליקון. חשוב לשטח את הקרקרים דק דק ובצורה אחידה על התבניות.

  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 70 דקות. הקרקרים צריכים להיות יציבים וקשים.

  4. מוציאים את הקרקרים מהתנור ומצננים היטב לפני שחותכים בעזרת גלגלת פיצה או שוברים עם הידיים לחתיכות בגודל רצוי.

  5. מאחסנים בקופסה אטומה.

הערות

  • אם החלטתם להמיר את הפסיליום בזרעי צ'יה, חשוב לתת לתערובת לנוח כ-40 דקות לפני שמעבירים לתבנית ואופים.

מתכון מקורי באנגלית פה