Go Back
הדפס

קציצות אפויות שילדים אוהבים

מצרכים

  • 1 קישוא גדול
  • 1 גזר גדול
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה
  • 1/2 בצל יבש קטן
  • 250 גרם עוף טחון
  • 250 גרם הודו אדום טחון אפשר גם הודו רגיל או רק עוף
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס קמח מצה או פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל הירקות לפוד פרוססור וקוצצים דק. אם אין פוד פרוססור אפשר לגרד את הגזר, הקישוא והבצל על החלק הדק של מנדולינה או פומפיה ולקצוץ דק את הפיטרוזיליה.

  2. מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהשמן לקערה גדולה ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה.

  4. משמנים מעט את הידיים, יוצרים כדורים ומשטחים מעט על התבנית.

  5. אופים 20-25 דקות או עד שהקציצות מזהיבות. שימו לב לא להשאיר את הקציצות יותר מדי זמן בתנור כדי שלא יתייבשו.