Go Back
הדפס

כרובית צלויה בתנור עם המון לימון ופיטרוזיליה

מצרכים

  • 1 ראש כרובית גדול
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 3 ענפים טימין מפרידים את העלים מהגבעול
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס

לרוטב

  • מיץ מלימון שלם
  • 1/4 צרור פיטרוזיליה קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מפרקים את ראש הכרובית לפרחים, שוטפים ומייבשים.

  3. מכניסים לקערה גדולה את פרחי הכרובית השמן והתבלינים. מערבבים היטב כך שכל הפרחים יעטפו בשמן והתבלינים.

  4. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית ואופים 25-30 דקות. חשוב להפוך את פרחי הכרובית אחרי 10 דקות בתנור. הכרובית מוכנה כשהיא מזהיבה ומזלג ננעץ בפרחים בקלות.

  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין.

  6. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה שופחים מעל את מיץ הלימון והפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.