Go Back
הדפס

מתכון לפנקייק קלאסי

מספר מנות 10 פנקייקים

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערה בינונית.

  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החלב ותמצית הוניל.

  3. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים עד לאיחוד, חשוב לא לערבב יותר מדי כי אז הפנקייקים יצאו דחוסים מאוד.

  4. מחממים מחבת נון סטיק בינונית. אם חייבים משמנים עם ספריי שמן בטעם חמאה ומנמיכים את האש לבינונית.

  5. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת ונותנים לבללילה להשתטח על המחבת.

  6. מטגנים במשך 1.5-2 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לעוד דקה. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.