Go Back
הדפס

לביבות גבינה רוסיות - סירניקי

מצרכים

  • 250 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים למעט השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  2. מקמחים משטח עבודה או צלחת גדולה. קורצים כף גדושה מהבצק ומגלגלים בקמח. מעצבים לצורת כדור ופוחסים ליצירת דסקית בקוטר 4-5 ס"מ.

  3. מחממים שמן במחבת גדולה, אפשר גם לרסס בספריי שמן אם רוצים לחסוך בשומן. מטגנים את הלביבות, בנגלות של 4 כל פעם, על אש בינונית נמוכה. הופכים את הלביבות אחרי 3-4 דקות או כשהצד התחתון מזהיב והלביבה מתייצבת מעט.

  4. מטגנים עוד 3-4 או עד שהלביבה יציבה לגמרי וזהובה משני הצדדים.

  5. מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל ממש לפני שמגישים.

הערות

חשוב לשים לב שכאשר יוצרים את הלביבות עובדים עם ידיים מקומחות מאוד. התערובת מאוד דביקה והידיים המקומחות יעזרו ליצור לביבות יפות עגולות.