Go Back
הדפס

עוגיות גרנולה מושלמות

מספר מנות 15 עוגיות

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר לא חייבים

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.

  2. מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.

  4. מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  5. מוסיפים פנימה את הקוואקר, האגוזים והשוקולד ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.

  6. מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.

  7. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

  8. מצננים היטב לפני ההגשה. העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.