Go Back
הדפס

נתחי עוף בלימון ושעועית ירוקה

מספר מנות 5 מנות

מצרכים

  • 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 600 גרם שעועית ירוקה אני השתמשתי בקפואה והפשרתי לפני הבישול
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית תערובת תבליני הרב דה פרובנס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 1/2 כוס יין לבן או ציר מרק עוף
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/4 כוס פיטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מפזרים מלח ופלפל על נתחי פילה העוף.

  2. מחממים שמן במחבת גדולה או סיק סוטאג'. מניחים את נתחי העוף במחבת ומטגנים במשך 4-5 דקות ולא הופכים עד שהחלק התחתון צרוב יפה וזהוב. 

  3. הופכים לצד השני ומטגנים עוד 2-3 דקות, מוסיפים מחצית מכמות השום ואת תערובת תבליני פרובנס והצ'ילי ומערבבים היטב.

  4. מוציאים את העוף לצלחת ומניחים בצד.

  5. מוסיפים את יתר השום והיין למחבת. מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש, ממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם מעט.

  6. מוסיפים לסיר את נתחי העוף, השעועית ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עוד 5-7 דקות.

  7. מפזרים את הפיטרוזיליה מעל מערבבים ומגישים חם!