מחממים תנור ל-200 מעלות.
בעזרת סכין חדה מסירים את רגלי הפטריות ושומרים בצד.
מניחים את הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בשמן זית וממליחים. אופים את הפטריות כ-20 דקות או עד שהן מגירות את הנוזלים החוצה. מוציאים מהתנור ומסירים שאריות נוזלים.
בזמן שהפטריות נצלות בתנור מכניסים למחבת בינונית את כל מצרכי הרוטב. מביאים לרתיחה על אש גבוה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב עוד 7 דקות או עד שרוטב מצטמם מעט.
במחבת בינונית מחממים שמן ושום קצוץ.
ברגע שהשום מתחיל להזהיב מוסיפים למחבת את רגלי הפטריות, שבבי הבצל, התרד והתבלינים.
מאדים תוך כדי ערבוב עד שהעלים מאבדים את נפחם ומתרככים. מכבים את האש ומצננים מעט.
פורסים את גבינת הפרומעז לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ.
מניחים כף מרוטב המרינרה במרכז כל פטריה, מניחים מעל כף של עלי תרד ומעליו פרוסת גבינה.
אופים 10-12 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.
מגישים חם.