Go Back
הדפס

קארי כרובית מושלם

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 1 ראש כרובית גדול מפורק לפרחים
  • ספריי שמן
  • מלח לתיבול
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית גראם מאסלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות אפשר מקופסאת שימורים
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 1 קופסא קרם קוקוס
  • 2 כוסות עדשים ירוקים מבושלים
  • 2 כוסות עלי תרד טריים

הוראות הכנה

צולים את הכרובית

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. מניחים את פרחי הכרובית המפורקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בספריי שמן וממליחים מעט. צולים את הכרובית כחצי שעה או עד שהפרחים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

מכינים את הקארי

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השמן עד להזהבה.

  2. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים עד שהתבלינים נפתחים, כלומר מריחים נפלא.

  3. מוסיפים את עדשים, העגביות המרוסקות והעגבניות החתוכות ומבשלים כחמש דקות או עם שהתערובת מתחילה לבעבע.

  4. מוסיפים את קרם הקוקוס, הכורבית הצלויה ועלי התרד. מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.

  5. מומלץ להגיש חם על מצע של אורז יסמין.

הערות

מבוסס על המתכון מהבלוג המושלם של Pick Up Limes