חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית 26 עגולה, והניחו בצד.
חיתכו את הברוקולי המופשר לקוביות בגודל של כסנטימטר, הוסיפו את הבצל הקצוץ ותבלנו במלח ופלפל.
בקערה נפרדת ערבבו את הקוטג', בולגרית, ביצים, קמח ואבקת האפייה. הוסיפו פנימה את תערובת הברוקולי וערבבו רק עד לאיחוד.
צקו את התערובת לתבנית המשומנת. אפו את הפשטידה 20-25 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים.
הוציאו את הפשטידה מהתנור והניחו להצטנן 5-10 דקות לפני ההגשה.
מומלץ לחלק את הפשטידה ל-8 מנות.