Go Back
הדפס

עוגיות שוקולד צ'יפס עם פטנט

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 15 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 16 עוגיות גדולות
מאת נטע ליבנה

מצרכים

  • 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום עדיף דמררה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ו-3/4 כוסות קמח אפשר גם קמח כוסמין מלא
  • 225 גרם שוקולד צ'יפס עדיף 60% מוצקי קקאו

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר וסוכר חום ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה

  3. מנקים את דפנות הקערה במרית ומוסיפים ביצה ותמצית וניל. מערבלים עד שהביצה והוניל נטמעים בתערובת.

  4. - מוסיפים את אבקת האפייה והמלח וממשיכים לערבל.

  5. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת מעט פירורית.

  6. בעזרת מרית מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

  7. יוצרים כדורים מהתערובת, הכי פשוט להשתמש בכף גלידה קפיצית, ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של 5 ס"מ.

  8. אופים 9-12 דקות או עד שהן מזהיבות ומתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.

  9. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר ומגישים.

הערות

שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

אפשר להוסיף לעוגיות 1/2 כוס פקאנים קצוצים גס או כל אגוז אחר שאוהבים.