מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר וסוכר חום ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה
מנקים את דפנות הקערה במרית ומוסיפים ביצה ותמצית וניל. מערבלים עד שהביצה והוניל נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את אבקת האפייה והמלח וממשיכים לערבל.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת מעט פירורית.
בעזרת מרית מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
יוצרים כדורים מהתערובת, הכי פשוט להשתמש בכף גלידה קפיצית, ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של 5 ס"מ.
אופים 9-12 דקות או עד שהן מזהיבות ומתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
מצננים לחלוטין בטמפ' החדר ומגישים.
שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אפשר להוסיף לעוגיות 1/2 כוס פקאנים קצוצים גס או כל אגוז אחר שאוהבים.