Go Back
הדפס

סלט אורז בר והפתעות

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 40 דקות
סה"כ זמן הכנה 55 דקות
מספר מנות 3 מות

מצרכים

  • 1 כוס אורז בר
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1 פלפל צהוב בינוני קצוץ דק
  • 1 תפוז פרוס לפלחים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 100 גרם גבינה בולגרים 5% חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיג'ון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מבשלים את האורז: מרתיחים 1.5 ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית 45-55 דקות או עד שהאורז רך. מורידים מהאש, מסננים ממים ומניחים בצד להצטנן.

  2. בקערה בינונית מניחים את האורז, הירקות, השקדים, החמוציות והגבינה הבולגרית ומערבבים.

  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערית קטנה.

  4. יוצקים את הרוטב מעל לסלט, מערבבים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליךף את השקדים בפקאנים קצוצים
  • אפשר לוותר על הגבינה בסלט לגרסה טבעונית או פרווה