Go Back
הדפס

רוגלעך שוקולד מושלמים

מצרכים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות חלב פושר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית מלח

למילוי

  • 1 כוס קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. 

  2. מוסיפים פנימה את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומערבלים 4 דקות.

  3. מוסיפים את המלח ומערבלים לשבע דקות נוספות.

  4. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח במשך 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.

  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק.

  7. מורחים את המילוי על חצי מהמלבן לרוחבו. מקפלים את הבצק שנותר כך שיכסה את המילוי.

  8. חותכים את המלבן למשולשים שווה שוקיים. מגלגלים את הרוגלך מהחלק הרחב כלפי החלק השפיצי ומניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהשפיץ כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.

  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  10. מברישים את הרוגלעך עם ביצה טרופה ואופים 20-25 דקות או עד שהרוגלעך מזהיבים.

  11. כשהרוגלעך בתנור מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.

  12. כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להם להתקרר מעט לפני שזוללים.