Go Back
הדפס

תבשיל פולי סויה עם גזר

זמן הכנה 45 דקות
משך הבישול 50 דקות
זמן השרייה לילה 1 דקה
סה"כ זמן הכנה 1 hour 35 דקות
מספר מנות 4 מנות
קלוריות 287 קק"ל

מצרכים

  • 1 כוס פולי סויה מושרים במים למשך לילה
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1 כף ממרח קארי אדום
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח דק

הוראות הכנה

  1. מסננים את פולי הסויה ממי ההשריה, שוטפים היטב, מעבירים לסיר בגודל בינוני ומכסים במים בנדיבות.

  2. מעבירים לכיריים, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20-30 דקות עד שהפולים התרככו. מסננים ומניחים להם להתקרר.

  3. מניחים בסיר בינוני את השמן, השום, הג'ינג'ר וזרעי הכוסברה הטחונים, מעבירים לכיריים ומשחימים על אש בינונית.

  4. מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

  5. מוסיפים פנימה את פולי הסויה והגזר ומערבבים. שופכים פנימה 2 כוסות מים ומוסיפים את התבלינים. מביאים לקתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים עוד 20 דקות.

  6. מגישים חם. אפשר להגיש לצד אורז מאודה.