Go Back
הדפס

בוריק יווני במילוי תרד וגבינת פטה

זמן הכנה 20 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 45 דקות
מספר מנות 4 יחידות גדולות

מצרכים

  • 8 עלי פילו
  • 400 גרם תרד קפוא
  • 500 גרם גבינת פטה אני השתמשתי ב-5%
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן להברשה
  • 2 כפיות קצח לקישוט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מפשירים את עלי התרד הקפואים במיקרו ומסננים היטב מנוזלים.

  3. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים תרד, גבינה, ביצים ותבלינים.

  4. מוציאים את עלי הפילו מקרור, פורשים על משטח עבודה נקי ומכסים במגבת מטבח (בזמן שעובדים עם דף פילו אחד מכסים את שאר הדפים במגבת).

  5. פורשים את אחד מעלי פילו על נייר אפייה ומברישים במעט שמן. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.

  6. מניחים בחלק התחתון של העלים 1/4 מהמילוי, מקפלים את הקצוות של כל מאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה.

  7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהפתח של הבוריק כלפי מטה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעל קצח. ממשיכים כך עם כל יתר העלים.

  8. אופים 20-25 דקות, עד שהבוריקים מזהיבים.