Go Back
הדפס

לחם שטוח בלי קמח

פרוסות דקות של לחם שטוח בלי טיפת קמח וגלוטן. מושלם לתפריט פליאו וגם למי שנמנע מגלוטן.

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 35 דקות
מספר מנות 9 פרוסות

מצרכים

  • 1 ראש ברוקולי טרי
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית טימין או כל תבלין אחר שאוהבים
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את ראש הברוקולי עד  למתקבלים פרורים בגודל אורז.

  2. מעבירים 4 כוסות של הברוקולי המגורד לקערה גדולה.

  3. מוסיפים פנימה את קמח השקדים, התבלינים והביצים הטרופות.

  4. לשים את העיסה עם ידיים נקיות עד לקבלת מסה אחידה. מתקבלת מסה אוורירית ולא דחוסה כמו בצק.

  5. יוצרים מהמסה כדור ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  6.  משטחים את המסה עד לקבלת מלבן גדול ואחיד.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 22-25 דקות או עד שהלחם מזהיב מעט.

  8. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להצטנן לטמפרטורת החדר.

  9. הופכים את הלחם על משטח עבודה ומסירים את נייר האפייה בעדינות, כדי שהלחם לא יקרע.

  10. חותכים את הלחם ל-9 פרוסות מלבניות.

הערות

  • ניתן להכין את הלחם השטוח מראש כרובית וסלק טרי או גזר. תהליך ההכנה זהה רק שמשתמשים ב-3 כוסות כרובית טחונה וכוס גזר או סלק טחון.
  • את הלחם שומרים במקרר בקופסה אטומה לעד 5 ימים.