Go Back
הדפס

מופלטה מרוקאית

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 30 דקות
התפחה 1 hour
סה"כ זמן הכנה 45 דקות
מספר מנות 40

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ו-1/2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את המלח, הקמח, השמרים והסוכר.

  2. מוסיפים פנימה את המים והחמאה המומסת ולשים עד שמתקבל בצק אלסטי. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

  3. שופכים 1/4 כוס שמן לקערה שטוחה גדולה.

  4. מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים בקערה עם השמן ושופכים את שארית השמן מעל לכדורים, כך שיהיו מכוסים בשמן.

  5. מניחים לכדורים לתפוח כשעה.

  6. מחממים המחבת, בעזרת הידיים פותחים כל כדור ומשטחים לעיגול דק. מטגנים את המופלטה הראשונה כשתי דקות או עד שמזהיבה. את המופלטה הבאה בתור מניחים על המופלטה התחתונה, וכן הלאה. רצוי 10-12 מופלטות בכל פעם.

  7. מורחים מעל המופלטות חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים חם.