Go Back
הדפס

עראייס מושלם במחבת

זמן הכנה 20 דקות
משך הבישול 10 דקות
קרור הבשר 15 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 6 מנות

מצרכים

  • 3 פיתות
  • שמן זית למשיכה

לקבב

  • 600 גרם בשר בקר טחון אני מעדיפה נתחים רזים כמו צלעות (מס' 5)
  • 1/2 בצל סגול
  • 1/2 כוס פיטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים דק

טחינה ירוקה

  • 1/2 כוס טחינה אני מעדיפה טחינה אטיופית
  • 2-3 שיני שום
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה
  • 3 גבעולי נענע משתמשים רק בעלים שמפרידים מהגבעולים
  • 1/2 כוס מים קרים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון לא חובה אבל נותן פאנצ'יות

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל המצרכים של הקבב בקערה גדולה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות רבע שעה.

  2. חוצים את הפיתות לרוחבן. ממלאים כל חצי פיתה במילוי הבשר, דואגים שהבשר ימלא היטב את הפיתה ולא ישארו חלקים ריקים.

  3. מושכים את הפיתות בשמן זית ומניחים על מחבת פסים שחוממה היטב. אפשר להניח מעל הפיתות מחבת ברזל כבדה לקבלת אפקט צריבה ממש כמו על הגריל. צולים עד שהפיתה מזהיבה, הופכים וצורבים גם את הצד השני.

  4. מגישים חם בליווי טחינה ירוקה וסלט ירקות.

מכינים את הטחינה

  1. מניחים את כל המצרכים בקערה עמוקה או בקערת בלנדר יד.

  2. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מתקנים תיבול אם צריך.