Go Back
הדפס

עוגת גבינה שוקולד

מספר מנות 1 תבנית עגולה 20 ס"מ

מצרכים

לתחתית

  • 250 גרם עוגיות פתי בר
  • 50 גרם חמאה מומסת

למילוי

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי

לגנאש שוקולד

  • 50 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי

הוראות הכנה

הכנת התחתית

  1. במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים את עוגיות הפתי בר. מעבירים את העוגיות לקערה גדולה, שופכים מעל את החמאה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

  2. שופכים את העיסה לתבנית עגולה 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  3. מוציאים את התחתית מהתנור ומניחים לה להתקרר בזמן שמכינים את המלוי.

הכנת מילוי הגבינה שוקולד

  1. שמים את השוקולד המריר בקערה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקלד נוזלי לגמרי. ומניחים בצד להתקרר.

  2. מניחים את הגבינה ואבקת הסוכר בקערה מיקסר ומקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  3. מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו ומקציפים עד לאיחוד.

  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת עד שהיא נטמעת.

  5. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה עד לאיחוד הבלילה.

  6. יוצקים את הבלילה על התחתית האפוייה, אופים  35-40 דקות או עד שהמרכז של העוגה מתייצב והחלק העליון נראה יבש.

  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. אחרי 5 דקות, לוקחים סכין חדה ומשחררים את העוגה מקצוות התבנית.

  8. מניחים את העוגה להצטנן במקרר במשך לילה או לפחות 8 שעות.

הכנת ציפוי הגנאש

  1. ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו, בפולסים של 30 שניות.

  2. מניחים לגאנש להצטנן מעט ויוצקים מעל לעוגה הקרה.

  3. מחזירים את העוגה למקרר ללפחות שעה.

הערות

אפשר ואפילו מומלץ להכין את העוגה יומיים לפני שרוצים להגיש אותה.