Go Back
הדפס

סלט קינואה עם סלק, עגבניות, גבינת רוקפור ורוטב טחינה חרדל

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 50 דקות
סה"כ זמן הכנה 1 hour
מספר מנות 4 מנות

מצרכים

לסלט

  • 1 כוס קינואה
  • 2 סלקים בינוניים
  • 1/2 חבילה עלי בייבי
  • 2 עגבניות בינוניות עדיף מזן תמר
  • 100 גרם גבינת רוקפור או דנלוב

לרוטב

  • 1/4 כוס טחינה גולמית עדיף מלאה
  • 1 כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש טחון
  • מים

הוראות הכנה

  1. מכינים את הסלקים: מסירים את קצוות הסלקים, חוצים לשניים ומניחים בסיר גדול. מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך. מקררים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ.

  2. מכינים את הקינואה: מחממים סיר בינוני מוסיפים את הקינואה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מניחים לקינואה להתבשל כ-15 דקות או עד שהנוזלים נעלמים לגמרי. מורידים מהאש ובעזרת מזלג מערבבים את הקינואה, סוגרים את הסיר ומניחים לו לעוד 10 דקות לפחות.

  3. מניחים את כל המרכיבים של הסלט חוץ מהגבינה, בקערה גדולה.

  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומוסיפים מים עד שמקבלים את המרקם הרצוי.

  5. דופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומפזרים מעל את הגבינה.