Go Back
הדפס

טופו בתנור - כל מה שאתם חייבים לדעת

זמן הכנה 5 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 2 מנות

מצרכים

  • 300 גרם טופו קשה

למרינדה

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום אפשר גם שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפיות אבקת שום

לציפוי

  • 4 כפות קורנפלור

רוטב אסייתי

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כפית צ'ילי יבש

הוראות הכנה

  1. סוחטים את גוש הטופו מהנוזלים. מניחים את הגוש עטוף בניירות מגבת על משטח חיתוך ומניחים מעל מחבת ברזל כבדה עם משקולת.

  2. מכינים את המרינדה: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב  בקערה בינונית.

  3. חותכים את הטופו הסחוט לקוביות בגודל 1.5-2 ס"מ, ומכניסים למרינדה. מערבבים ונותנים לטופו לנוח במרינדה כחמש דקות.

  4. מניחים את הקורנפלור בשקית זיפ לוק, מוסיפים פנימה את הטופו ומשקשקים היטב.

  5. מעבירים את קוביות הטופו המצופות לתבנית מצופה בנייר פרגמנט. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

להכנת הרוטב

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.