Go Back
הדפס

ארטיק בננה וחמאת בוטנים

זמן הכנה 5 דקות
הקפאה 3 hours
סה"כ זמן הכנה 5 דקות
מספר מנות 6 ארטיקים

מצרכים

  • 2 בננות גדולות בשלות
  • 200 מ"ל יוגורט לבן חלק 1.7%
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפיות דבש

לציפוי

  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 40% מוצקי קקאו
  • 1 כפית שמן קנולה
  • 3 כפות שבבי קוקוס לא חובה

הוראות הכנה

  1. מכניסים לבלנדר בננוץ, יוגורט, חמאת בוטנים ודבש.

  2. מפעילים על מהירות גבוהה וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

  3. יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים. נועצים מקל במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר למינימום 3 שעות.

מכינים את הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו, בקערה חסינת חום, בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.

  2. טובלים כל ארטיק בשוקולד החם, מקשטים בשבבי קוקוס ומניחים בתבנית מצופה בנייר פרגמנט. מחזירים לפריזר לעשר דקות.

  3. מעבירים את הארטיקים לכלי סגור ושומרים בפריזר.

הערות

  • אפשר להחליף את שבבי הקוקוס בבוטנים קלויים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  • ניתן לשמור את הארטיקים בפריזר עד שובעיים.