Go Back
הדפס

מג'דרה שמכינים בפחות מחצי שעה

זמן הכנה 5 דקות
משך הבישול 15 דקות
סה"כ זמן הכנה 20 דקות
מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 בצל יבש קצוץ דק
  • 1 כוס עדשים ירוקים שטופים היטב
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ו-1/2 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר גדול את השמן עם השום הקצוץ והבצל, מערבבים מדי פעם כך שלא ישרפו.

  2. כשהבצל והשום משחימים מעט מוסיפים לסיר את העדשים והאורז.

  3. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.

  4. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש לאש קטנה ומכסים את הסיר במכסה.

  5. מבשלים עוד 12-15 דקות או עד שהאורז והעדשים התרככו והמים נעלמו לגמרי מהסיר.

הערות

  • הכי כיף לאכול את המג'דרה חמה ישר אחרי הבישול, אבל אפשר לשמור בסיר סגור במקרר עד 3 ימים.
  • מומלץ להגיש עם סלט ירוק וטחינה.