Go Back
הדפס

פיצה ביתית מושלמת שמכינים בפחות מרבע שעה

מספר מנות 2 פיצות בינוניות

מצרכים

בצק פיצה משני מצרכים

  • 300 מ"ל יוגורט 1-7-3%
  • 280 גרם קמח תופח 2 כוסות מדידה

רוטב מרגריטה

  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות דק
  • 1 ו-1/2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקית
  • 1 חופן עלי בזיליקום טריים

להרכבת הפיצה

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג אני השתמשתי ב-9%
  • 1 חופן זיתים פרוסים
  • 2 גבעולי בזיליקום מפורקים לעלים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מכניסים לקערה בינונית את הקמח והיוגורט ומערבבים בעזרת כף. בקגע שמתחילים להיווצר גושים גדולים לשים כדקה או שתיים עם הידיים.

  3. מכדררים את הבצק לכדור וחוצים לשתיים.

  4. לוקחים חצי אחד של הבצק וממשיכים לרדד לכדור.

  5. מניחים את הכדור על נייר אפייה משומן מעט, מוחצים עם היד ומשמנים.

  6. מניחים מעל הכדוק נייר אפייה נוסף ומרדדים לדיסקית עגולה בעובי של כחצי ס"מ.

  7. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק לתבנית אפייה. אופים כעשרים דקות או עד להזהבה.

מכינים את הרוטב

  1. במחבת גדולה מחממים שמן ושום קצוץ.

  2. ברגע שהשום מתחיל לשנות צבע מוסיפים פנימה את העגבניות והתבלינים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כחמש דקות.

  3. מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש.

מרכיבים את הפיצה

  1. יוצקים את הרוטב על הבסיס.

  2. מפזרים מעל את הגבינה והזיתים, ומקשטים בעלי בזיליקום.

  3. מכניסים לתנור ל-5-7 דקות או עד שהגבינה נמסה ומעט מזהיבה.

  4. מגישים חם!