מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים לקערה בינונית את הקמח והיוגורט ומערבבים בעזרת כף. בקגע שמתחילים להיווצר גושים גדולים לשים כדקה או שתיים עם הידיים.
מכדררים את הבצק לכדור וחוצים לשתיים.
לוקחים חצי אחד של הבצק וממשיכים לרדד לכדור.
מניחים את הכדור על נייר אפייה משומן מעט, מוחצים עם היד ומשמנים.
מניחים מעל הכדוק נייר אפייה נוסף ומרדדים לדיסקית עגולה בעובי של כחצי ס"מ.
מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק לתבנית אפייה. אופים כעשרים דקות או עד להזהבה.
במחבת גדולה מחממים שמן ושום קצוץ.
ברגע שהשום מתחיל לשנות צבע מוסיפים פנימה את העגבניות והתבלינים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כחמש דקות.
מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש.
יוצקים את הרוטב על הבסיס.
מפזרים מעל את הגבינה והזיתים, ומקשטים בעלי בזיליקום.
מכניסים לתנור ל-5-7 דקות או עד שהגבינה נמסה ומעט מזהיבה.
מגישים חם!