מכינים את אטריות האורז: מניחים בקערה גדולה את האטריות היבשות ויוצקים מעל מים רותחים. נותנים לאטריות לנוח במים כעשר דקות, מסננים ומעבירים לקערה לצינון.
מכינים את המלפפונים: חותכים את המלפפונים לאורך כך שמקבלים פרוסות של קליפת המלפפון. בלב המלפפון לא משתמשים.פורסים את קליפות המלפפון לחתיכות דקות.
מסדרים את כל הירקות ואטריות האורז בקערה גדולה. מפזרים מעל את עשבי התיבול והבוטנים הקלויים.
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה.
יוצקים את הרוטב מעל לירקות. מערבבים היטב ומגישים.
את הסלט אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
הוא מושלם לקח כארוחת צהריים למשרד או לארוז לפיקניק.