Go Back
הדפס

סלט אטריות אורז תאילנדי

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

סלט

  • 50 גרם אטריות אורז
  • 3 מלפפונים
  • 1 ו-1/2 כוסות פלפל כתום ואדום פרוסים דק
  • 1/4 כרוב סגול פרוס דק
  • 1 גזר מקולף ומגורד על פומפיה
  • 1 כוס פולי אדממה קלופים
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי מפורקים לעלים וקצוצים
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים
  • 1/4 פלפל אדול חריף קצוץ דק אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף

רוטב

  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 שיני שום כתושות או מגורדות
  • 1 כף חמאת בוטנים טבעית
  • 1 כף מירין
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • מיץ מליים אחד סחוט

הוראות הכנה

  1. מכינים את אטריות האורז: מניחים בקערה גדולה את האטריות היבשות ויוצקים מעל מים רותחים. נותנים לאטריות לנוח במים כעשר דקות, מסננים ומעבירים לקערה לצינון.

  2. מכינים את המלפפונים: חותכים את המלפפונים לאורך כך שמקבלים פרוסות של קליפת המלפפון. בלב המלפפון לא משתמשים.פורסים את קליפות המלפפון לחתיכות דקות.

  3. מסדרים את כל הירקות ואטריות האורז בקערה גדולה. מפזרים מעל את עשבי התיבול והבוטנים הקלויים.

  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה.

  5. יוצקים את הרוטב מעל לירקות. מערבבים היטב ומגישים.

הערות

את הסלט אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
הוא מושלם לקח כארוחת צהריים למשרד או לארוז לפיקניק.