Go Back
הדפס

קציצות ברוטב עגבניות

מצרכים

לקציצות

  • 1/2 קילו עוף טחון
  • 1/2 קילו הודו אדום טחון
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית טימין יבש קצוץ
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות

  1. מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים עם הידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

מכינים את הרוטב

  1. בסיר רחב (סוטאג'), מחממים שמן זית ושום.

  2. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך מעט שקוף.

  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הקציצות, חשוב להניח את הקציצות בשכבה אחדיה על מנת שיתבשלו האופן אחיד.

  4. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים לאש נמוכה בינונית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב הצטמצם מעט.

  5. מגישים על מצע של אורז מאודה או פסטה.