Go Back
הדפס

גספצ'יו חם - מרק עגבניות ופלפלים צלויים

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות אפשר מקופסת שימורים
  • 4 פלפלים אדומים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. שוטפים את הפלפלים ומניחים בתבנית. מכניסים לתנור ואופיםכ-30 דקות או עד שהפלפלים משחירים ומתכווצים.

  3. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון וסוגרים היטב, ככה הפלפלים יתקלפו בקלות בהמשך. נותנים לפלפלים לנוח בשקית כעשר דקות או עד שהם צוננים מספיק כדי לגעת בהם בידיים מבלי להכבות.

  4. מקלפים את הפלפלים ומנקים משאריות גרעינים.

  5. מעבירים את העגבניות, שום, פלפלים קלויים, שמן זית ותבלינים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם רצוי.

  6. מעבירים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוה. מנמיחים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.

  7. מומלץ להגיש עם זליף של טחינה ושמן זית.