Go Back
הדפס

בייגל אמריקאי הגרסה הבריאה

מספר מנות 12 בייגלים

מצרכים

  • 250 גרם קמח לחם
  • 250 גרם קמח שיפון
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן

לבישול

  • 1 ו-1/2 ליטר מים
  • 2 כפות סודה לשתייה

תוספות

  • אבריפינג בלנד/שומשום/פרג

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מצרכי הבייגל לקערת מיקסר וללוש עם וו לישה 10 דקות. צריך להתקבל בצק קשיח וחלק.

  2. מוציאים את הבצק מהקערה משמנים מעט ומחזירים את הבצק פנימה. מתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים, אם אתם כמוני אתם יכולים להשתמש במשקל מטבח, כל חלק אמור לשקול כ-70 גרם.

  4. מכדררים את החלקים לכדורים עגולים ומניחים במרחק כמה ס"מ זה מזה, בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומגבת מטבח ומתפיחים עוד 45-60 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

  5. מחממים תנור ל-220 מעלות ומביאים סיר מים לרתיחה.

  6. מוסיפים למים הרותחים 2 כפות סודה לשתייה, מנמיחים את האש רק עד שהמהמים מגיעים לבעבוע עדין.

  7. בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז כל עיגול בצק. בעזרת אצבע נוספת מגדילים את החור תוך כדי שמירה על צורה עגולה של הבייגל.

  8. מבשלים כל בייגל (2-3 בייגלים כל פעם) שתיים עד שלוש במים המבעבעים, מוציאים מהמים, מנערים מעט ומעבירים בחזרה לתבנית האפייה המרופדת כשהצד החלק כלפי מעלה. מפזרים מיד את התוספת שרוצים מעל לבייגל. חוזרים על התהליך עם כל בייגל.

  9. אופים כעשים דקות או עד שהבייגלים מזהיבים.

  10. מצננים היטב לפני ההגשה.

הערות

את תערובת האבריפינג בייגל אני קונה ב- iHerb, קישור פה!