Go Back
הדפס

עוגיות דלעת פקאן מקמח כוסמין

מספר מנות 30 עוגיות

מצרכים

  • 300 גרם מחית דלעת אפשר קנוי או להכין בבית הוראות הכנה בהערות
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס פקאנים קצוצים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

  2. בקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת, הסוכר לבן, הסוכר חום, השמן והביצה.

  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים ופקאנים קצוצים.

  4. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים למרקם אחיד.

  5. בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של עוגיות על נייר האפייה, ושומרים על רווחים גדולים ביניהן.

  6. אופים 10־13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות ולכן חשוב לא לאפות אותן יתר על המידה ולהוציאן מיד כשיזהיבו.

  7. מצננים היטב לפני ההגשה. שומרים את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, הן נשמרות נפלא על השיש במשך 4 ימים.

הערות

הכנת מחית דלעת:

  • חותכים 300־400 גרם של דלעת טרייה לקוביות גדולות ומאדים על רשת אידוי עד שהיא רכה מאוד (אם אין ברשותכם רשת אידוי,  אפשר לבשל, לסנן את המים בסיום הבישול ולהספיג את קוביות הדלעת במגבת נייר).
  • טוחנים במעבד מזון למרקם חלק של פירה, מצננים, ומודדים כוס אחת. את המחית שנשארה זוללים לארוחת צהריים.