Go Back
הדפס

כדורי בשר ברוטב קארי

מספר מנות 23 כדורים

מצרכים

לקציצות

  • 1/2 קילו בשר בקר רזה טחון
  • 1/2 קילו עוף טחון
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (בהרט)
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

לרוטב הקארי

  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 2 כפות גראם מאסלה
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • 135 גרם רסק עגבניות
  • 50 גרם מחית קארי אדום

הוראות הכנה

לקציצות

  1. מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים עם הידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לרוטב הקארי

  1. בסיר רחב (סוטאג'), מחממים שמן זית ושום.

  2. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומחממים עוד דקה.

  3. מוסיפים את קרם הקוקוס, רסק העגבניות ומשחת הקארי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה מנמיחים את האש ומוסיפים פנימה את הקציצות., חשוב להניח את הקציצות בשכבה אחדיה על מנת שיתבשלו האופן אחיד.

  4. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים לאש נמוכה בינונית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב הצטמצם מעט. חשוב לפתוח את הסיר אחרי רבע שעה ולהפוך את הקצצות בעדינות.

  5. מומלץ להגיש על מצע ורז לבן.