Go Back
הדפס

רוגלעך גבינה מושלמים ודיאטטים

מספר מנות 64 רוגלעכים קטנים

מצרכים

  • 2 ו- 1/2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת

לציפוי

  • 1 ביצה מוקצפת
  • אורגנו ואבקת שום אם בא לכם להפוך את הרוגלעך לגירסה מופחתת שומן של מקלות שום קלאסים

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל חומרים, למעט הביצה הטרופה והתבלינים, בקערה גדולה. לשים עד שמתקבל בצק מעט דביק וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 3 שעות, הכי טוב להשאיר למשך לילה.

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט.

  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-8 חלקים שווים.

  4. כל פעם נעבוד עם 1/8 מהבצק. ניצור כדור ונעביר למשטח מקומח קלות, נפזר עוד מעט קמח מעל ונרדד עם מערוך לעיגול בעובי של 3-5 מ"מ.

  5. בשלב זה אפשר לפזר את התבלינים על העיגול שנוצר.

  6. בעזרת חותכן פיצה נחלק את העיגל ל-8 חלקים שווים. נגלגל כל חלק מהקצה הרחב לקצה הצר, כך שיווצר לנו מיני רוגלעך.

  7. נעביר את הרוגלעכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונבריש בביצה הטרופה.

  8. אופים 15-20 דקות או עד שהרוגלעך מזהיב. מקררים לפחות 5 דקות לפני שמגישים.

הערות

ברגע שהרוגלעך התקררו לגמרי אפשר להעביר לקופסה אטומה ולשמור בפריזר עד חודש.