Go Back
הדפס
חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן

חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 15 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 20 חטיפים

מצרכים

לחטיפים

  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1/2 כוס זרעי צ'יה
  • 1/2 כוס כוס קוקוס טחון
  • 1 קורט מלח
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 230 גרם דוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 2 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-175 מעלות. רפדו תבנית מרובעת 20X20 ס"מ בנייר אפייה ורססו בספריי שמן.

  2. בקערה גדולה מניחים את השקדים, זרעי הציה, הקוקוס והמלח ומערבבים.

  3. בקערית קטנה מערבבים את סירופ המייפל, שמן הקוקוס ותמצית הוניל.

  4. יוצקים את התערובת הנוזלית על המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה. בעזרת מרית משטחים את התערובת לשכבה אחידה ודחוסה.

  6. אופים 10-12 דקות או עד שהחטיפים מזהיבים.

  7. בזמן האפייה ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס במיקרו באינטרוולים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

  8. יוצקים את תערובת השוקולד על החטיפים, מעבירים למקרר ללפחות שעה או עד שהחטיפים והציפוי מתייצבים.

  9. מוציאים מקרור ופורסים למלבנים בגודל 2 ס"מ X 5 ס"מ.

הערות

החטיפים נשמרים במקרר עד שבועיים, בקופסה אטומה.