Go Back
הדפס

בורקס פילו במילוי גבינות ותרד

מספר מנות 8 בורקסים גדולים

מצרכים

למלית

  • 250 גרם קוטג' 5%
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת שום
  • 400 גרפ עלי תרד קפואים

לבורקס

  • 8 עלי פילו שהופשרו במקרר לפחות 8 שעות
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות שמן

הוראות הכנה

  1. מניחים את עלי התרד בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. מניחים לעלים לשבת במים 5-10 דקות או עד שכל העלים הופשרו לחלוטין.

  2. מסננים את הנוזלים וסוחטים את העלים משאריות נוזלים.

  3. מערבבים בקערה את כל המצרכים למעט עלי התרד.

  4. מוסיפים פנימה את עלי התרד ומערבבים עד לאיחוד.

  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים במעט שמן.

  6. מוציאים את עלי הפילו ומניחים מתחת למגבת לחה. חשוב לשמור את העלים מתחת למגבץ על מנת שלא יתייבשו במהלך ההכנה.

  7. לוקחים עלה אחד, פורסים על משטח עבודה ומברישים בחלב כך שכל העלה מוברש.

  8. הוספתי סרטונים של הקיפול, אז אני חוסכת לכם את המגילה. אם אתם לא רוצים להשקיע אפשר להניח מלית שליש התחתון של העלה לקפל כמו מעטפה ולגלגל לגליל.

  9. מניחים את הבורקס המוכן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים עם שאר העלים ומניחים בתבנית.

  10. מברישים את הבורקסים בשמן זית ואופים 25-30 דקות או עד להזהב.