Go Back
הדפס

בורקס דפי אורז דיאטטי

מספר מנות 18 בורקסים

מצרכים

  • 18 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית דבש/סילאן
  • 1 קורט מלח

למילוי

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה גרוזינית 5% מגורדת אפשר כל גבינה צהובה דלת שומן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

טופינג

  • אבירפינג בייגל/שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים מעט.

  2. מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, ביצה ותבלינים.

  3. מכינים את הבלילה: בצלחת שטוחה עם שוליים גבוהים טורפים ביצה, מים , דבש ומלח.

  4. טובלים דף אורז בבלילה במשך 15-20 שניות, כך שיתרכך ממש מעט.

  5. מעבירים למשטח יבש, אני השתמשתי בצלחת רחבה. מניחים במרכז הדף כף מהמילוי ומקפלים קיפול מעטפה.

  6. מעבירים את הבורקס לתבנית אפייה כשהחלק המקופל פונה כלפי מטה. חוזרים עם יתר ניירות האורז.

  7. מפזרים מעל שומשום או אבריפינג בייגל ואפים 20-25 דקות או עד שהבורקס שזוף ממש.

  8. מגישים חם.