Go Back
הדפס

גרנולה ביתית בריאה

מצרכים

  • 3 ו-1/2 כוסות קוואקר גס
  • 1 כוס אגוזי קשיו
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס דבש או מייפל לגרסה טבעונית
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מחית וניל
  • גרידה מקליפת תפוז בינוני *לא חייבים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קשיו, מלח, סוכר וקינמון.

  3. מוסיפים לקערה סוכר, דבש, שמן, וניל וגרידת תפוז ומערבבים היטב.

  4. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לגובה אחיד.

  5. אופים 35-45 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. חשוב מאוד לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב היטב את התערובת בתבנית כדי שהגרנולה תאפה באופן אחיד.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. את הגרנולה שומרים בצנצנת סגורה על השיש.

הערות

  • את אגוזי הקשיו אפשר להחליף בכל אגוז אחר.
  • אם אתם פחות בעניין של בריאות, אתם יכולים להוסיף לגרנולה שוקולד צ'יפס.
  • לא חייבים להוסיף את גרידת התפוז, אבל תסמכו עלי שהיא משדרגת את הגרנולה בטרוף.
  • אם אתם אוהבים את הגרנולה שלכם עם גושים, הקפידו לאפות את התערובת בתבנית קטנה יחסית, כך הגרנולה תדבק ויווצרו גושים קטנים. אם אתם מעדיפים גרנולה בלי גושים אפו תבנית אפייה גדולה ודאגו שהתערובת על התבנית תהייה נמוכה ושטוחה.