Go Back
הדפס

סלט קינואה אדומה ונתחוני עוף

מצרכים

  • 1/2 קילו פילה עוף חתוך לקוביות בגודל שווה פחות או יותר
  • 2 כפות אבקת קייג'ון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס קינואה אדומה מבושלת *ראו בהערות איך לבשל את הקינואה
  • 10-15 עגבניות שרי תמר חצויות לרוחבן
  • 2 מלפפונים בינוניים קצוצים לקוביות
  • 1/2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
  • מיץ מלימון שלם

הוראות הכנה

מכינים את נתחוני העוף

  1. לשקית זיפ לוק מכניסים את התבלינים והשמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה.

  2. מכניסים פנימה את נתחוני העוף ומערבבים ("כאילו" לשים) את השקית, עד שכל נתחוני העוף עטופים במשחה.

  3. מחממים מחבת פסים על אש גבוה, מנמיכים לאש בינונית וצולים את נתחוני העוף כך שישחימו ויתבשלו היטב מכל הצדדים.

  4. מוציאים מהמחבת לצלחת ומצננים מעט.

מרכיבים את הסלט

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה.

  2. סוחטים מעל לימון שלם, מערבבים ומגישים.

  3. אפשר לארוז את הסלט בקופסה ולקחת איתכם למשרד בקלות.

הערות

בישול קינואה:

מרכיבים:
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כוס מים
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
מניחים בסיר את הקינואה, המים והמלח.
מחממים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. נותנים לקינואה להתבשל כעשר דקות או עד שכל המים נעלמו לגמרי.
מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג כדי שהקינואה תשאר אוורירית ולא יווצרו גושי קינואה ענקיים.