Go Back
הדפס

לחמניות שום מקמח כוסמין

מספר מנות 12 לחמניות

מצרכים

  • 1 ו-3/4 כפיות שמרים יבשים 7 גרם
  • 2 ו-1/2 כפות סוכר
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין לבן אפשר גם קמח רגיל
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס חמאת שום שחור מומסת **בהערות תמצאו איך להכין חמאת שום רגיל בבית
  • 1/4 כוס עלי פיטרוזיליה קצוצים דק

הוראות הכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים וסוכר.

  2. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים לאט את השמן ואז המים בהדרגה.

  3. לשים 2 דקות ומוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות.

  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 25 דקות.

  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12 חלקים שווים, כל חלק שוקל 50 גרם.

  6. מכל חלק יוצרים גליל ארוך ואז עושים קשר פשוט במרכז.

  7. מניחים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדות בנייר אפייה, במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה.

  8. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים את הלחמניות במשך 25-30 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.

  9. מברישים את הלחמניות התפוחות בחמאת השום המומסת בעדינות ומפזרים מעל פיטרוזיליה קצוצה.

  10. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.

  11. כשהלחמניות מוכנות, מכסים אותן (בתוך תבנית האפייה) במגבת, עד שהן מצטננות לגמרי.

הערות

הכנת חמאת שום: ממיסים 2 כפות חמאה במיקרו, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים.