Go Back
הדפס

5 רטבים נהדרים לסלט שכיף להכין ולשמור במקרר

מצרכים

ויניגרט כוסברה וליים

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ ליים כשלושה ליימים או 2 לימונים סחוטים
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1 ו-1/2 כפית כוסברה כתושים
  • 3/4 כפית מלח

וינגרט חומץ תפוחים

  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 4 כפיות מיץ לימון או ליים
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף מייפל
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

ויניגרט דבש ולימון

  • 1/2 כוס שמן זית
  • גרידת לימון מלימון או ליים שלם
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית דבש
  • 3/4 כפית מלח

ויניגרט בלסמי

  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתוש
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

רוטב לסלט יווני

  • 1/3 כוס חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית חרדל דיג'ון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבים הרוטב שבחרתם לקערית קטנה ומערבבים היטב. שומרים במקרר בצנצנת או בקבוק זכוכית אטומים עד שבועיים.