Go Back
הדפס

חלה חגיגית מקמח כוסמין

מספר מנות 2 חלות גדולות

מצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/3 כוס דבש או סילאן
  • 2 ביצים אפשר להחליף ב-1/4 כוס טחינה גולמית
  • 350 מ"ל מים 1 ו-1/2 כוסות פחות כף
  • 1 כף מלח

להברשת החלה לפני האפייה

  • 1 ביצה טרופה או מים

הוראות הכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים היטב.

  2. מתחילים ללוש על מהירות איטית ומוסיפים לאט ובהדרגה קודם את השמן, אחרי זה את הדבש ובסוף את הביצים.

  3. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות לפחות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים.

  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת נקיה. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים במשקל של 100 גרם ומכסים במגבת נקיה כדי שלא יתייבשו.

  7. מתחילים ברידוד 8 כדורים לגלילים באורך ועובי זהים, וקולעים את החלה לפי ההוראות שבסרטון.

  8. מעבירים את החלה לתבנית אפייה ומכסים במגבת נקיה להתפחה נוספת של כחצי שעה או עד להכפלת גודל החלה. וחוזרים על השלבים עם יתר כדורי הבצק.

  9. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.

  10. כשהחלה תפחה מברישים בביצה טרופה או מים אם אתם מכינים גרסה טבעונית.

  11. זורקים 3 קוביות קרח בתחתית התנור ואופים את החלה 17-20 דקות או עד שהיא זהובה, תפוחה והחלק התחתון שלה זהוב בצורה אחידה.

  12. מצננים את החלה מכוסה במגבת.

הערות

החלה במיטבה ביום ההכנה.

ניתן להכין מראש לצננן היטב, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש במקפיא. מומלץ להפשיר אותה כמה שעות בטמפרטורת החדר ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.